De toekomst van crypto
Laatste update: 24 augustus 2022
De toekomst van cryptocurrency ziet er erg positief uit, ondanks de huidige staat van de markt.
Persoonlijk investeer ik voornamelijk in de volgende altcoins, en heb hier in totaal iets meer dan 2500% winst mee gemaakt:
- Enjin (ENJ)
- Fantom (FTM)
- Solana (SOL)
- Avalance (AVAX)
- The Sandbox (SAND)
- Polygon (MATIC)
- Ethereum (ETH)
- Dogecoin (DOGE)
- Siacon (SC)
- Polkadot (DOT)
- Vechain (VET)
- Ripple (XRP)
Dat doe ik via de internationale cryptobroker Binance.
Hoe ziet de toekomst van cryptocurrency eruit?
In alle waarschijnlijkheid ziet de toekomst van cryptocurrency er zeer rooskleurig uit.
De prijzen van bijna alle cryptomunten blijven stijgen en dalen, met de welbekende volatiliteit, maar over het algemeen is er duidelijk een stijgende trend te bespeuren.
Op dit moment (oktober 2022) zit de hele cryptomarkt in een dipje, een zogenaamde “bear market”.
De prijzen van veel munten zijn nu lager dan ze (in veel gevallen) in meerdere jaren zijn geweest.
Bitcoin bijvoorbeeld ligt rond de $21.000, een derde van de piek van $65.000 die de munt minder dan een jaar geleden had bereikt.
Is dat een reden tot paniek? Bijlange niet, want na een dipje volgt bijna onvermijdelijk een piek, en dus zijn er zelfs heel wat kansen om winst te maken en online geld te verdienen.
Hoe komt dit nu?
Steeds meer geïnteresseerden beginnen zich in de cryptowereld te begeven.
Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven en overheden beginnen te aanvaarden dat crypto een blijvende waarde is.
De technologie achter cryptocurrency, blockchain, is werkelijk revolutionair.
En cryptocurrency, de valuta, is slechts één onderdeel daarvan.
Een ander aspect zijn de zogenaamde NFTs, die tot heel wat interessante toepassingen kunnen leiden.
De mogelijkheden van de blockchain zijn uitgebreid en zelfs mochten alle cryptomunten verdwijnen, dan nog zou deze technologie de wereld veranderen.
Even een nadeel dan: Het mijnen van bepaalde cryptomunten is nog steeds erg zwaar en op het eerste gezicht slecht voor het milieu.
Vooral Bitcoin is hier schuldig aan (met een paar clausules), en dat is een van de voornaamste redenen waarom ik er niet in investeer.
Maar de technologie wordt elke dag sneller en efficiënter, en de meeste altcoins zijn een heel pak beter voor het milieu.
Zeker als je het vergelijkt met de impact die traditionele bedrijven hebben op het milieu.
Op het eerste gezicht zijn zaken zoals creditcards beter, want ze gebruiken minder energie per transactie dan de meeste transacties via cryptocurrency.
Maar … wat met de duizenden kantoren van creditcardbedrijven, de miljoenen, miljarden, plastic kaartjes?
Cryptocurrency heeft deze zaken over het algemeen niet, dus als je de totale impact van beide vergelijkt, is het duidelijk dat crypto de winnaar is en in feite beter voor het milieu is.
Op dit moment zit de cryptomarkt inderdaad in een sterk dipje, maar dat heeft wellicht te maken met de 4-jarige-halveringscyclus van Bitcoin.
Om de zoveel jaar halveert de hoeveelheid bitcoins die kunnen worden gemijnd, en dat komt historisch gezien altijd kijken met een dipje in de markt.
We zagen dit in 2017-2018, en dat is nu weeral het geval – en in 2025-2026 zal dit naar alle waarschijnlijkheid opnieuw zo zijn.
De kans is dus enorm groot dat de cryptomarkt zich zal herstellen tegen het einde van dit jaar.
Wat is de cryptomunt van de toekomst?
Speculeren over wat de cryptomunt van de toekomst zal zijn is futiel, want de hele markt is volatiel en gebaseerd op perceptie van, en vertrouwen/wantrouwen in crypto.
Is Bitcoin de cryptomunt van de toekomst?
Wellicht niet.
Zelfs als die gigantisch in elkaar stort qua waarde is Bitcoin per stuk nog steeds veel te duur om als wijdverspreid en courant betaalmiddel te worden gebruikt.
En natuurlijk is die relatief vervuilend, zoals net besproken, ten opzichte van nieuwere altcoins.
Er is sprake van Bitcoins op te delen in Satoshi’s, de kleinste unit van waarde van een Bitcoin: 100 miljoen Satoshi per 1 Bitcoin.
Dat betekent dat er per euro duizenden satoshi’s hebt.
Dat is ook niet ideaal, maar natuurlijk wel beter dan te moeten betalen in pure Bitcoin, of te moeten rekenen met tien decimalen.
Andere opties zoals Ethereum of Ripple zijn mogelijk, maar ook die beginnen te duur te worden per stuk.
In het boek The Internet of Money geeft de auteur, Andreas M. Antonopoulos, aan dat we in de toekomst niet gewoon met 1 specifieke cryptomunt gaan handelen, maar dat er honderdduizenden gangbare cryptomunten zullen zijn, die we allemaal kunnen gebruiken via een universele cryptowallet.
Is dat vergezocht?
Ik denk het niet, want op moment van schrijven zijn er reeds vele honderden cryptomunten, en elke dag komen er nieuwe bij.
Veel ervan zijn bagger, dat klopt, maar er zijn er ook heel wat bij die oplossingen bieden voor technologische problemen op een innovatieve manier.
Omdat het concept van de blockchain zo revolutionair is, en omdat elke ontwikkelaar zijn of haar ding kan doen, staat er ons nog heel wat te wachten in de toekomst.
Persoonlijk denk ik niet dat we echt een systeem gaan hebben met honderdduizenden gangbare cryptomunten, want dat lijkt me gewoon niet nodig, en wat betreft logistiek en wisselkoersen etc zal dit een clusterfuck van jewelste worden.
Meer waarschijnlijk is dat elk land een eigen cryptomunt zal hebben, en dat er een paar dozijn internationale munten zullen bestaan, die een redelijk vaste waarde hebben.
Een beetje zoals het huidige systeem, maar dan gebaseerd op de blockchain en niet op overheden die oneindig veel geld kunnen printen met massale inflatie tot gevolg.
Zijn cryptomunten de toekomst?
Cryptomunten zijn zonder twijfel de toekomst van het globale financiële systeem.
Er zijn gewoon te veel voordelen om deze technologie zomaar van de baan te schuiven.
Elk jaar komen er miljoenen nieuwe gebruikers bij en wordt de software steeds maar geavanceerder, sneller en milieuvriendelijker.
Het is dus zeer waarschijnlijk dat we allemaal binnen een paar decennia volledig online via cryptocurrency zullen handelen.
Natuurlijk hangen er hier veel voorwaarden aan vast.
Eerst en vooral denk ik niet dat de huidige generaties van cryptomunten nog zullen gebruikt worden.
Cryptocurrency in het algemeen zit op veel vlakken nog in de beta-fase, en er moet nog veel aan gesleuteld worden.
Het energieverbruik van bijvoorbeeld Bitcoin is ook niet min, en dat doet de hele premisse van een efficiënt alternatief voor fiatgeld teniet.
De wetgeving rond cryptocurrency is vaak zeer vaag en totaal niet uniform, waardoor er veel onduidelijkheid ontstaat bij zowel burgers als overheden.
Maar dit zijn allemaal zaken die geen hindernis op lange termijn zullen zijn voor het succes van cryptocurrency.
Het feit dat het een globaal en gedecentraliseerd betaalmiddel kan zijn dat het monopolie van de grote banken en de macht van overheden kan ontwrichten zorgt ervoor dat cryptocurrency bijna gegarandeerd een belangrijke factor in het leven van de meeste mensen zal worden.
Je kan natuurlijk het argument opwerpen dat overheden zich hiertegen zullen verzetten, en dat zullen ze ongetwijfeld doen – maar dat zal cryptocurrency niet tegenhouden.
Heb je zelf interesse om wat in crypto te investeren? Dan kan je dat doen via Binance.
Ik ben gepensioneerd en wil een extra verdienen bovenop mijn pensioen, aangezien ik geen enkele ervaring heb zoek advies waar kan ik terecht om passief te traden
Hallo Eddy! Dat hangt een beetje af van wat je bedoelt met “passief traden”. Bedoel je op de beurs, dus in aandelen of fondsen? Of eerder cryptocurrency of forex?
In elk geval zou ik je aanraden om eens te kijken naar copy trading: Je volgt automatisch een bepaalde andere trader, en je haalt zijn of haar rendement. Dat is volledig passief traden. https://www.passiefinkomen.eu/cryptocurrency/copytrading-met-etoro/
Er zijn ook een heleboel bedrijven online die je passief traden beloven door middel van allerlei crypto robots of iets dergelijks, maar dat is oplichterij.
Hopelijk heb je hier iets aan!